Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
För de flesta ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.
Vi erbjuder också e-tjänster, flera av dem inom områdena Förskola och skola respektive Bygga, bo och miljö.
Vår e-tjänsteportal fungerar i de flesta webbläsare, dock ej Internet Explorer.

Se kortfattad information på andra språk eller använd
Google translate för att översätta webbplatsen

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Särskilda regler för företagare i livsmedelsbranschen

Det finns särskilda regler kring livsmedel för dig som är företagare. Du måste bland annat registrera din livsmedelsanläggning minst 14 dagar innan du startar din verksamhet och du måste genomföra egenkontroller.

Viktig information vid influensatider och spridning av andra virus

Att hålla en god hygien vid livsmedelshantering är alltid viktig. Under influensatider eller vid spridning av andra virus är extra viktigt att se över och att att tänka extra noga på nedan hygien- och livsmedelsäkerhetsrutiner:

  • Följ rutinerna på hur all mathantering ska skötas.
  • Tvätta alltid händerna med tvål och varmt vatten. Använd handdesinfektion om du ska ta i livsmedel och handskar till livsmedel som inte ska hettas upp. Byt handskar vid byte av arbetsmoment.
  • Nys eller hosta i armvecket för att minska spridningen av virus.
  • Undvik att peta i ansiktet speciellt övre luftvägar.
  • Viktigt att upphettningstemperaturer följs och kontrolleras.
  • Se till att det finns varuskydd på maten och något ta maten med. Informera gäster om hygienrutiner kring maten.
  • Det är viktigt att flöden för smutsig disk följs i köket. Korsande flöden kan leda till spridning av virus.
  • Vid symptom på sjukdom eller smitta får man inte jobba med livsmedel. Undvik i den mån det går närkontakt med sjuka människor.
  • Hjälp matgäster med information om hygienen.

Läs mer

Bygga, bo och miljö

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 23 mars 2020